Afganistani keskklass ihkab ISISe rüppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta juulis Kabulis toimunud kaksikplahvatus, milles hukkus üle 85 inimese, oli esimene suuremahuline rünnak pealinnas, mille korraldamise ISIS omaks võttis.
2016. aasta juulis Kabulis toimunud kaksikplahvatus, milles hukkus üle 85 inimese, oli esimene suuremahuline rünnak pealinnas, mille korraldamise ISIS omaks võttis. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP/Scanpix

Džihadistideks hakanud keskklassi afgaanid on aidanud kaasa terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) laienemisele nende kantsist Afganistani idaosas pealinna poole, väidavad analüütikud. See on muutnud Kabuli riigi üheks kõige ohtlikumaks kohaks.

Pooleteise viimase aastaga on ISIS võtnud vastutuse 20 Kabulis korraldatud rünnaku eest. Terrorirakukesed, kuhu kuulub õpilasi, professoreid, poepidajaid, ründavad Afganistani ja USA julgeolekujõudusid ja külvavad turvatud linnas hukatust.

See on hoiatav areng Kabuli sõjast väsinud tsiviilelanikele ja ümber piiratud julgeolekujõududele, kel on niigi probleeme Talibani tõrjumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles