Madeleine McCanni otsinud eradetektiiv leiti surnuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Halligen
Kevin Halligen Foto: Kuvatõmmis videost

Eradetektiiv, keda süüdistati Madeleine McCanni otsingute ärakasutamises, et rahastada oma pillavat elustiili, leiti surnuna. 

56-aastane Kevin Halligen sai kuulsaks, kui 2007. aastal Portugalis kadunuks jäänud kolmeaastase Briti tüdruku Madeleine McCanni vanemad otsisid abi tema ettevõtelt Oakley International.

Madeleine McCann.
Madeleine McCann. Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

McCannid maksid Halligeni Washingtonis asuvale ettevõttele ligi 300 000 naela annetatud raha lootuses, et neil õnnestub leida infot tüdruku kadumise asjaolude kohta. 

Hiljem eitas Halligen väiteid, et ta kasutas raha, et tasuda oma esmaklassiliste reisikulude, luksushotellide, autojuhi ja USAs asuva villa eest.

Uuriv ajakirjanik Adrian Gatton, kes McCannide ja Halligeniga 2015. aastal intervjuu tegi ja viimast hästi tundis, kinnitas et mees suri läinud nädalal. «Kuigi ta surm polnud kindlasti mitte kahtlane, nagu mõned arvavad, oli palju inimesi, kes seda soovisid,»ütles Gatton ja lisas, et Halligen oli alkohoolik.

«Minu teada leiti ta suruna esmaspäeva õhtul. Majas oli verd, mis oli mitme purjus kukkumise tagajärg,» sõnas ta. «Ta maja oli tühje alkoholipudeleid täis. Paljud inimesed soovisid talle halba, kuid sellest hoolimata suri ta peaaegu kindlasti alkoholismi tagajärjel.»

McCannid kasutasid Iiri päritolu Halligeni teenuseid umbes kuus kuud ja sõlmisid temaga 500 000- naelase lepingu. Selle eest seati üles vihjetelefon ja palgati eradetektiive, kes pidid McCanni otsima. Kadunud tüdruku pere aga lõpetas lepingu täit summat maksmata, sest Surreys elav Halligen ei täitnud lepingu tingimusi.

Seejärel anti ta 2012. aastal välja Ühendriikidele, kus teda ootasid eraldiseisvad süüdistused pettuses. Ta tunnistas end süüdi 2013. aastal.

2014. aastal antud intervjuus eitas Halligen, et oli McCanni leidmiseks eraldatud raha valedel eesmärkidel kasutanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles