Saksa kaitseminister: sõda IS-i vastu ei ole veel lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania kuningas Abdullah II pidamas Ammanis kõnelusi Saksa kaitseministri Ursula von der Leyeniga.
Jordaania kuningas Abdullah II pidamas Ammanis kõnelusi Saksa kaitseministri Ursula von der Leyeniga. Foto: AP / Scanpix

Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen hoiatas pühapäeval, et sõda äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu ei ole veel lõppenud, kuigi džihadistid on "suurelt osalt sõjaliselt puruks löödud".

Von der Leyen ütles seda ajakirjanikele oma esimesel visiidil Jordaaniasse, kus umbes 280 Saksa sõjaväelast osaleb USA-juhitavas koalitsiooni võitluses IS-i vastu Süürias ja Iraagis.

Saksa kaitseminister hoiatas, et islamivõitlejaid ei tohi alahinnata, võitlus peab jätkuma ning IS-il ei tohi lubada taanduda redupaikadesse.

Saksamaal on Jordaanias neli luure- ja üks tankurlennuk.

Von der Leyen ütles, et Saksamaa kaalub nüüd oma sõjalise kontingendi vähendamist regioonis.

Saksa kaitseminister külastas laupäeval oma riigi sõjaväelasi Jordaanias ning kohtus pühapäeval kuningas Abdullah II ja kindralstaabi ülema Mahmud Abdel Halim Freihatiga. Ta andis üle ka kaks õppelennukit ja muud sõjatehnikat umbes 18 miljoni euro väärtuses.

"Saksamaa ja Euroopa on tugevalt huvitatud Jordaania stabiilsusest," rõhutas ta.

Jordaania kuningakoda ütles, et Abdullah II arutas von der Leyeniga "koostöö ja koordineerimise hoogustamist kõigi asjast huvitatud pooltega, regionaalselt ja rahvusvaheliselt, et seista vastu terrorismi ohule".

Saksamaa eraldas eelmisel aastal Jordaaniale umbes 130 miljoni euro ulatuses sõjalist abi. See hõlmas relvastust, varustust ja taristust, edastas Saksa uudisteagentuur dpa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles