Naaberriigi süüdistus: Katari hävituslennukid saatsid meie reisilennukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari õhujõudude hävitaja Mirage 2000-5.
Katari õhujõudude hävitaja Mirage 2000-5. Foto: Reuters/Scnapix

Araabia Ühendemiraadid (AÜE) süüdistasid täna Katari, et viimase hävituslennukid saatsid seadusvastaselt nende riikliku lennufirma reisilennukit.

«Katari hävitajad saatsid AÜE tsiviillennukit rutiinsel lennul Manamasse, ohustades sellega tsiviillennundust ja selgelt rikkudes rahvusvahelist õigust,» vahendas AÜE riiklik uudisteagentuur WAM kohaliku tsiviillennundusameti teadet.

«Tsiviillennundusamet sai ühelt AÜE riiklikult lennufirmalt esmaspäeva hommikul teate, et ühte selle Manamasse tavamarsruudil teel olnud lennukit saatsid Katari hävituslennukid,» kirjutas WAM.

Reisilennuki trajektoor oli sama, mis alati ning sellel olid kõik vajaminevad load, lisas agentuur. WAM ei täpsustanud, millise AÜE riikliku lennufirma lennukit saadeti.

Katari valitsuse pressiesindaja Saif al-Thani eitas Twitteris AÜE väidet ja nimetas seda täiesti valeks.

Kataris Al-Udeidis asuvast USA õhuväe keskjuhatuse õhuväebaasist pole tulnud ühtegi teadet piirkonnas reisilennukiga toimunud vahejuhtumist, ütles õhuväe pressiesindaja Damien Pickart. Samas rõhutas ta, et USA üksused rutiinselt ei jälgi Katari õhuväe lende ega operatsioone.

AÜE on üks neljast araabia riigist, mis katkestasid Katariga mullu juunis kõik sidemed. Riigid süüdistasid Katari sidemetes islamiäärmuslaste ja Iraaniga. Katar eitab süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles