«Putini geibaari» ehitanud rootslased pääsesid karistuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Putini geibaar» Ahvenamaal.
«Putini geibaar» Ahvenamaal. Foto: twitter

Vene riigile kuuluvale Ahvenamaa maalapile geibaari ehitanud rootslased pääsesid rahatrahvi ja kardetud vanglakaristuseta.

Süüdistused Rootsi räpiduo Far & Son vastu esitati seoses 2015. aastal toimunud juhtumiga, mil mehed murdsid ebaseaduslikult Ahvenamaal asuvale Vene riigile kuuluvale kinnisvarale, rajades sinna hüti, mille nimetasid Putini maal asuvaks geibaariks.

Eelmisel nädalal otsustas Ahvenamaa ringkonnakohus pärast mõned tunnid kestnud arutelu, et rootslased pääsevad kardetud karistuseta.

Vene riik omab Ahvenamaal kinnisvara ja osa sellest kuulub isiklikult Vene presidendile. See konkreetne kinnistu on olnud Vene riigi omanduses 1947. aastast alates.

Vladimir Putini ametiajal on Venemaal võetud vastu seadus, mis kriminaliseerib geipropagandaks klassifitseeritud tegevuse, mille hulka kuulub ka enda avalikult geiks tunnistamine.

Kui Vene riigile kuuluval maal toimunud ehitus valmis sai, filmis võttemeeskond nilbelt riietatud mehi homoseksuaalses tegevuses nii Vene geivastast seadust pilades.

Pole teada, kas Vene riik kavatseb asja edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles