Vanu mehi tapnud «Must Lesk» toodi Prantsuse kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate meeste mürgitamises kahtlustatav Patricia Dagorn.
Eakate meeste mürgitamises kahtlustatav Patricia Dagorn. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Prantsuse Riviera Mustaks Leseks kutsutud naist ähvardab vanemate meeste võrgutamise ja mürgitamise eest eluaegne vanglakaristus. 

57-aastane Patricia Dagorn on määratud juba varguse ja petturluse eest viieks aastaks trellide taha.

Üks juhtumeid puudutab 2012. aastal toimunud kokkulepet, kus kaheksakümnendates aastates mees nõustus seksuaalsete teenete eest Dagorni enda juurde elama võtma. Hiljem sattus 87-aastane mees aga rünnaku ohvriks.

Aasta enne seda langes Dagornile kahtlus seoses kuuekümnendates mehe surnukega leidmisega, kellega naine oli koos Nice`i hotellis elanud.

Toona pääses naine süüdistusteta, kuid aasta hiljem avati juhtum uuesti pärast seda, kui Dagorni valdusest leiti ligi kümne mehe isiklikud dokumendid, nende hulgas isikut tõendavad dokumendid, pangakontoga seotud paberid ja tervisekindlustuse kaardid.

Leid viis uue mõrvauurimise algatamiseni, kus ohvriks oli 85-aastane Francesco Filippone, kelle surnukeha leiti lagunenult mehe Mouans-Sartoux` maja vannitoast.

Eelnevalt oli Dagorn teinud rahaks Filipponelt saadud tšeki 21 000 eurole, mis oli naise sõnul kingitus ehtepoe avamiseks.

Politsei usub, et Dagorn on alates 2011. aastast olnud suhetes vähemalt 20 mehega, kellega ta on tutvunud kosjaportaalide kaudu.

Enamikel juhtudel küsis ta meestelt raha või palus neil ennast oma testamenti kirjutada, paljudel juhtudel varastas Dagorn ka meeste dokumente ja mõned süüdistasid teda vägistamises.

Juurakraadiga Dagornile oli juba eelnevast ajast määratud ühe aasta pikkune tingimisi vanglakaristus petturluse eest.

2013. aastal teatas naise noorim poeg kohalikule ajalehele, et ei ole oma ema vastu esitatud süüdistustest üllatunud.

«Tal on alati olnud kinnismõtted kiirest ja lihtsast rahateenimisest,» sõnas Guilhemi-nimeline poeg väljaandele Nice-Matin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles