Vene tuumapommitajad võeti Hollandi piiril vahele (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu nähti Läänemere kohal lendamas ka Tu-160 pommitajaid.
Mullu nähti Läänemere kohal lendamas ka Tu-160 pommitajaid. Foto: Sputnik/Scanpix

Belgia õhujõud võtsid täna Amsterdamist 150 kilomeetrit põhja pool vahele kaks Vene pommitajat Tupolev Tu-160.

Belgia F-16 hävituslennukid jõudsid umbes 9000 meetri kõrgusel Vene lennukitega visuaalse kontaktini ja eskortisid nad edasi Suurbritannia õhuruumi, kus kaks Briti Eurofighterit saatmise üle võtsid ja Vene pommitajad Põhjamere avatud õhuruumi toimetasid.

Endine Rootsi peaminister ja Vene-ekspert Carl Bildt selgitas pommitajate käitumist Twitteris: «Nad võtsid tõenäoliselt osa praegustest Venemaa strateegilistest tuumaõppustest.»

Alles detsemberis kirjeldas väljaanne Bild Vene sõjaväe õppuste käigus Põhjamerelt Saksa sadamate pommitamise harjutamist.

Kahe luureametniku sõnul võis Vene sõjavägi õppuste Zapad-2017 raames Saksamaa ja Hollandi vastu üllatusrünnakuid harjutada.

Ka seekordsed pommitajad järgisid väga sarnast marsruuti  Koola poolsaarelt Norra kaudu Saksamaa ja Taanini enne Hollandi õhuruumi jõudmist.

Tagasiteel möödusid nad Suurbritannia ranniku lähedalt, kuhu õhuvägi on paigutanud alalise jälgimise tõhustamiseks oma lennukitankerid.

Belgia väljaande De Standaard kohaselt on viimasel ajal sama tüüpi Vene pommitajaid piirkonnas üha sagedamini näha olnud.

Venemaa laiendab väljaande sõnul oma sõjalist võimekust ja kontrollib NATO õhuruumi piiridel riikide valmisolekut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles