Süürias sai surma Soomest pühasõdalaseks läinud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End Abu Shuab as-Somaliks nimetav Sayid Hussein Faisal Ali propagandavideos.
End Abu Shuab as-Somaliks nimetav Sayid Hussein Faisal Ali propagandavideos. Foto: Kaader videost

Süürias sai surma Soomest sunniitliku äärmusrühmituse ISIS ridadesse võitlema läinud mees, teatas eile Somaalias ilmuv väljaanne Goobjoog News.

Sama mees astus 2014. aastal üles ISISe propagandavideos nime all Abu Shuab as-Somali ja kutsus selles soomlasi liituma kalifaadiga.

Terroristi surmast teatas Soomes esimesena rahvusringhääling Yle, mille andmetel on mehe õige nimi Sayid Hussein Faisal Ali. Tema vend kinnitas väljaandele Goobjoog News, et mees hukkus detsembri lõpus õhurünnakus.

Tegemist on Somaaliast iseseisvaks kuulutanud Somaalimaa tuntud poliitiku Faisal Ali Warabe pojaga. Faisal Ali Warabe kandideeris eelmisel aastal Somaalimaa presidendiks.

Kaitsepolitsei andmetel on Soomest Iraaki ja Süüriasse islamivõitlejate ridadesse võitlema läinud vähemalt 80 täiskasvanut, kellest 15-20 on lahingutes tapetud.

Somaalia põhjaosas asuv Somaalimaa on etniliselt ühtsem ja stabiilsem kui ülejäänud Somaalia. Piirkond lõi emamaast lahku 1991. aastal, kuid ei ole tänini iseseisiva riigina tunnustust leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles