Musharraf lubas naasta Pakistani poliitikasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pervez Musharraf.
Pervez Musharraf. Foto: SCANPIX

Pakistani endine president Pervez Musharraf kinnitas järgmisel aastal toimuvate üldvalimiste eel soovi naasta suurde poliitikasse.

«Ma maandun Lahores 2012. aasta 23. märtsil kui mitte varem,» kinnitas Musharraf uudistevõrgu AFP vahendusel.

Opositsiooni survel Pakistani presidendi kohalt kolme aasta eest tagasi astunud Musharraf tuli võimule 1999. aastal sõjaväelise riigipöördega ja kukutas võimult seaduslikult valitud peaministri Nawaz Sharifi.

Võimul olles oli ta Ühendriikide liitlane terrorismivastases sõjas ning ametis olles sai ta hüüdnime Busharraf, mis viitas tema lähedastele sidemetele Ühendriikide toonase riigipea George W. Bushiga.

1943. aastal Karachis sündinud Musharrafi populaarsus muutus eriti õhukeseks pärast seda, kui talle sõbralikud jõud 2008. aasta veebruaris pärast endise valitsusjuhi Benazir Bhutto surma toimunud parlamendivalimistel kõvasti lüüa said. Ka vähendas kindrali populaarsust islamistidest kohtunike ametist vabastamine.

Kui praegu Londonis eksiilis elav Musharraf poliitikasse naaseb, võib teda oodata ees kohtuprotsess, kuna ta otsustas 2007. aastal vallandada kümneid kohtunikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles