Trumpi arsti hinnangul püsib president tervena kogu ametiaja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

USA president Donald Trump püsib Valge Maja arsti Ronny Jacksoni hinnangul tervena kogu ametiaja, edastas kohalik meedia teisipäeval riigipea tervisekontrolli tulemusi.

Arsti sõnul pole tal põhjust kahelda ka presidendi vaimses tervises. Arsti sõnul nõudis Trump ise nõndanimetatud kognitiivset testi, mille sooritas erakordselt hästi.

"Viiteid mingitest kognitiivsetest probleemidest pole," ütles Jackson.

Jackson vestles Trumpiga ka liikumisest ja toiduvalikust. Reaalne kaalulangetamiseesmärk Trumpile oleks umbes neli kuni seitse kilo.

"Presidendil on palju energiat ja suur taluvusvõime," kiitis Jackson.

Valge Maja edastas juba reedel Jacksoni arvamust, et Trumpi tervis on suurepärane. Kontrolliti muu hulgas presidendi südamelöögi sagedust, kaalu, vererõhku, veresuhkru taset ja kolesteroolitaset.

"Presidendi tervislik seisund on suurepärane," ütles Jackson.

Arsti andmetel on 71-aastane Trump 190 sentimeetri pikkune ja kaalub 108 kilo.

Tervisekontrolli juhtis mereväe kontradmiral Jackson, kes määrati Valge Maja juurde 2006. aastal. Trumpi uurivate teiste arstide kohta andmeid avaldatud pole. USA presidendil pole kohustust käia iga aasta tervisekontrollis, kuid sellest on kujunenud traditsioon. Lisaks pole president kohustatud tervisekontrolli tulemust avaldama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles