Bannon keeldub Vene uurimises tunnistusi andmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Bannon.
Steve Bannon. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

USA presidendi endine peastrateeg Steve Bannon keeldub vaatamata kohtukutsele Trumpi meeskonna väidetava Venemaaga kokkumängu kohta tunnistusi andmast.

Pärast seda, kui Bannon keeldus eile tundidepikkusel senati julgeolekukomitee kuulamisel tunnistusi andmast, väljastas komitee esimees kohtukutse, et Bannonit vastama sundida.

Pärast nõupidamist Valge Majaga keeldus Bannon ka sellele käsule allumast.

Eile teatas New York Times, et ka eriuurija Robert Mueller on väljastanud Bannoni kuulamisele kutsumise kohta orderi. Väidetavalt on see esimene kord, mil Mueller on kasutanud õiguslikke jõumeetmeid, et Trumpi meeskonna liikmetelt tunnistusi saada.

Valga Maja pressiesindaja Sarah Huckabee Sanders teatas, et keegi ei ole soovitanud Bannonil tunnistuste andmisest keelduda.

«Kuna Kongressi juurdlus puudutab Valget Maja, peab Kongress konsulteerima Valge Majaga enne konfidentsiaalse materjali omastamist. See on osa aastakümneid jõus olnud juriidilisest protsessist,» selgitas Sanders.

Valge Maja ametnik märkis, et president ei ole kasutanud oma õigust keelata Bannonil teatud küsimustele vastamast.

Bannon vallandati Valgest Majast eelmise aasta augustis, kuid jätkas Trumpiga suhtlemist. Hiljuti presidendi ja endise peastrateegi suhted halvenesid pärast seda, kui ilmnesid Bannoni mürgised märkused Michael Wolffi uues raamatus «Tuli ja raev».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles