Juncker tervitaks brittide tagasipöördumist EL-i (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker sõnas, et tervitab kõiki Suurbritannia katseid Euroopa Liiduga taasühineda.

Junckeri kommentaarid järgnesid eilsele Euroopa Nõukogu alalise eesistuja Donald Tuski sõnadele, et bloki südamed on endiselt avatud võimalusele, et Suurbritannia otsustab EL-i tagasi pöörduda.

Pärast seda kui Brexiti üks juhtfiguure Nigel Farage viskas õhku mõtte, et Suurbritannia võiks korraldada teise Brexiti referendumi, on mitmed EL-i tippametnikud avaldanud ideele toetust.

Farage`i kommentaar oli öeldud küll teise eesmärgiga, nimelt et lahendada Suurbritannias valitsev kahtlus Brexiti osas ja tõestada EL-i vastaste ülekaalu.

Juncker on aga öelnud, et Brexit on katastroof ja toob kaasa kaotusi nii brittidele kui Euroopa Liidule.

«Meie käed on välja sirutatud. Kui britid soovivad leida mõne muu võimaluse peale Brexiti, oleme nõus selle üle aru pidama,» sõnas Juncker Euroopa Parlamendis.

«Ma panin tähele, et Londonis sai see ettepanek üsna kriitilise vastuvõtu osaliseks, kuid isegi kui britid soovivad artikkel 50 alusel lahkuda, siis on ka artikkel 49, mis lubab taasühinemist. Mulle see meeldiks,» lisas Juncker.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles