Uppunud Iraani tankerilt on lekkinud Pariisi suurune õlilaik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval süttinud ja uppunud Iraani tanker.
Pühapäeval süttinud ja uppunud Iraani tanker. Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Ida-Hiina merel pühapäeval uppunud Iraani tankerilt lekkinud naftast on moodustunud neli suuremat õlilaiku, Hiina võimud asuvad täna alust robotitega uurima, et hinnata keskkonnakahju ulatust.

Hiina riiklik ookeaniamet teatas eile hilisõhtul, et uurib nelja õlilaiku, mille kogupindala on 101 ruutkilomeetrit ehk laias laastus Pariisi-suurune territoorium, märkis AFP.

Amet kirjutas oma veebiküljel, et püüab kontrollida naftareostuse levikut ning uurib selle mõju merekeskkonnale.

Transpordiministeerium lisas, et alus paikneb 115 meetri sügavusel merepõhjas ning vrakki asuvad uurima robotid.

Panama lipu all sõitnud tankeri Sanchi 32-liikmelisest meeskonnast on leitud vaid kolm. Tanker põrkas 6. jaanuaril Shanghaist umbes 257 kilomeetrit ida pool kokku Hiina kaubalaevaga. Kokkupõrke põhjused on seni selgusetud.

Sanchi veetud naftakondensaat ei moodusta tavapärast õlilaiku veepinnal, kuid on samuti äärmiselt mürgine ja ohtlik mereelule ning seda on märksa raskem veest kokku koguda.

Greenpeace'i kohaselt on piirkond tähtis kasvukeskkond paljudele liikidele, samuti jääb reostuspaik mitme mereimetaja nagu küür- ja hallvaala rändeteekonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles