Senaator: Trumpi keelekasutus meenutab Stalinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklasest senaator Jeff Flake.
Vabariiklasest senaator Jeff Flake. Foto: AP/Scanpix

Vabariiklasest senaator Jeff Flake kritiseeris president Donald Trumpi meedia ründamise eest, mis kõlab tema sõnul nagu Jossif Stalini sõnavõtud.

Ametist lahkuv vabariiklasest senaator mõistis eile hukka Trumpi rünnakud meedia vastu ja presidendi keelekasutuse, mis meenutab tema sõnul Nõukogude Liidu diktaatori Jossif Stalini oma.

«Kui võimulolija kutsub kõiki meediateateid, mis talle ei meeldi, libauudisteks, siis peaks see inimene olema ise kahtlusalune, mitte meedia,» teatas Flake Senatis peetud kõnes.

«Härra president, meie demokraatia olukorda peegeldab see, et meie oma president kasutab sõnu, mida Stalin kasutas oma vaenlaste kohta,» lausus Flake, viidates Trumpi fraasile «rahva vaenlane», mida president pressist rääkides kasutab.

Senaator lisas, et president solvab oma sõnavõttudega kõiki ajakirjanikke, kes on kogu maailmas oma tööd tehes surnud.

55-aastane Arizona osariigi senaator, kes on olnud üks kõige avalikumaid vabariiklasest Trumpi kriitikuid, süüdistas presidenti ka välisdiktaatorite innustamise ja objektiivse tõe usaldusväärsuse õõnestamise eest.

«Mitte ainult ei ole Ameerika president kasutanud viimase aasta jooksul despootidelt laenatud keelt, vaid tundub, et ta on sellega ka diktaatoreid ja autoritaarseid juhte inspireerinud,» lisas Flake. «Ilma tõe ja põhimõttelise usalduseta tõesse ja faktidesse meie demokraatia ei püsi.»

Flake teatas oktoobris, et ei plaani sel aastal uuesti Senatisse kandideerida, kuna on oma partei vaadetes pettunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles