Trumpi tervisekontroll algatas internetis vandenõuteooria (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump golfirajal.
Donald Trump golfirajal. Foto: DAVID MOIR/REUTERS/Scanpix

Presidendile tehtavad tervisekontrollid ei ole midagi ebatavalist, kuid paljud kahtlustavad, et Donald Trumpi uuringute tulemused on sel korral võltsitud.

Ametliku Valge Maja raporti kohaselt on president Trump 190 sentimeetrit pikk ja kaalub 108 kilogrammi. Kuid nn vööümbermõõdu-teoreetikud arvavad, et president on väidetust lühem ja raskem – vähemalt nii võiks vähese füüsilise aktiivsuse ja räpstoidudieedil isikust eeldada.

Alates 16. jaanuarist, mil tervisekontrolli tulemused avalikustati, on Twitterisse ilmunud üle 56 000 postituse, mis «vööümbermõõdu-vandenõud» mainivad (inglise keeles grither theory).

Üks esimesi oli poliitvaatleja Chris Hayes.

Populaarseimate «tõestusmaterjalide» hulka kuulub Trumpi juhiluba, mis justkui tõestaks, et president on kaks sentimeetrit lühem, kui Valge Maja arst väitis.

Lisaks on sotsiaalmeedias võrreldud Trumpi teiste pikkade kuulususte kõrval.

Diskussioon sai suuresti alguse sellest, et kehamassiindeksiga 29,9 kvalifitseerub Trump «ülekaalulise» kategooriasse, kui kehamassiindeksiga 30 inimesed on juba «rasvunud». Vandenõuteoreetikute arvates kirjutati Trump häbist päästmiseks lihtsalt natuke lähemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles