Video: torm põhjustab Euroopas liikluskaost ja elektrikatkestusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormilained Nieuwpoortis Belgias.
Tormilained Nieuwpoortis Belgias. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Mitmes Euroopa riigis põhjustas torm täna ulatusliku liikluskaose ja elektrikatkestusi, häiritud on ka lennujaamade töö. Praegu on teateid neljast ohvrist.

Hollandis suleti Schipholi lennujaam peaaegu tunniks ja Hollandi riiklik rongifirma pidi oma sõidud tühistama. Enne tormi puhkemist oli Hollandi rahvuslik lennufirma KLM tühistanud üle 200 lennu.

Väljaande Straits Times teatel on Hollandis tormis hukkunud kolm inimest, Belgias on äärmuslikud ilmaolud nõudnud ühe inimelu.

Brüsselist lõunas hukkus naine, kelle auto peale langes tormist murtud puu. Mujal Belgias on vigastatud mitu inimest, kes on lendavate esemetega pihta saanud.

Samuti on tormituuled tekitanud kaose Hollandi sõiduteedel, puhudes ümber puid ning takistades puhastustöid.

Riigi lõunaosas Hoek van Hollandi sadamas mõõdeti tuulekiiruseks kuni 140 kilomeetrit tunnis.

Torm tabas ka naaberriiki Belgiat, kus tugevate tuulte tõttu suleti Ghenti sadam ja liiklus oli peatatud mitmes pealinna Brüsseli piirkonnas.

Saksa riiklik rongifirma peatas teenused Nordrhein-Westfaleni liidumaal. Mitmed koolid olid Saksamaal täna suletud ja riigis tühistati mõned lennud.

Suurbritannias tõid tormituuled kaasa elektrikatkestused ja põhjustasid pikki hilinemisi rongiliikluses.

Šotimaal soovitatakse autojuhtidel vältida sõitmist tugevate tuulte, paksu lumesaju ja libedate teetingimuste tõttu.

Rumeenias suleti lumetormide tõttu mitmed koolid, samuti on tuhanded inimesed elektrita. Tugevate tuulte tõttu suleti kolm Rumeenia Musta mere sadamat.

Tugevad tuuled räsivad ka Hispaania ja Prantsusmaa rannikut.

Hiigellained Cudilleros.
Hiigellained Cudilleros. Foto: Alberto Brevers González/Eamonn and James Clarke/PA Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles