USAs läheb sel aastal esimesena surma «žgutimõrvar»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarimõrvar Anthony Shore saab esimeseks 2018. aastal USAs hukatud inimeseks.
Sarimõrvar Anthony Shore saab esimeseks 2018. aastal USAs hukatud inimeseks. Foto: AP/Scanpix

Tänaseks on USA Texase osariigis plaanitud käesoleva aasta esimene hukkamine. Surmamõistetuks on žgutimõrvarina tuntud mees, kes on kuriteod üles tunnistanud. 

Anthony Shore sai surmanuhtluse vägistamiste, piinamiste ja nelja mõrva eest. Tema õõvastavad kuriteod leidsid aset 1980. ja 1990. aastatel Houstonis. Mõrtsuka vanim ohver oli 21-aastane ja noorim kõigest üheksa aasta vanune.

«Anthony Shore on hullematest hullem. Sarimõrvar, kes tundis oma ohvrite kannatustest mõnu,» sõnas kohalik prokurör Kim Ogg. Prokurör Oggi sõnul usub isegi Shore' perekond, et mees on surma väärt.

Shore saadi 2003. aastal kätte tänu DNA testile. Ta tunnistas kuriteod üles ja palus karistuseks surmanuhtlust. Eelnevalt oli tema hukkamine planeeritud möödunud aasta oktoobrisse, aga viimasel hetkel lükati see edasi, sest meest sooviti küsitleda seoses ühe teise võimaliku mõrvaga.

Prokurörid kartsid, et Shore tunnistab üles veel ühe mõrva, et sellega päästa teine surmamõistetu Larry Swearingen. Teise vangi saatuse otsustab DNA test.

55-aastast Shore' tunti žgutimõrvarina, sest ta tappis oma ohvrid omapärasel viisil. Nimelt pani Shore köiest ja pingutusvahendist žgutile sarnaneva seadme, millega ohvrid surnuks kägistas. 2003. aastal leidis politsei tema DNA Maria Del Carmen Estrada kehal. Kurjategija DNA oli politseil juba varasemalt olemas, sest ta oli süüdi mõistetud oma tütarde seksuaalses kuritarvitamises.

Shore' esindajad väitsid kohtus, et meest tuleks hukkamisest säästa. Põhjuseks toodi  1980. aastatel toimunud autoõnnetus, kus Shore väidetavalt ajukahjustuse sai. Kohus lükkas selle tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles