Remondis pettunud Soome ajakirjanik nõuab eestlaste firmalt kopsakat kahjutasu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaler tööhoos
Maaler tööhoos Foto: SCANPIX

Soome ajakirjanik Maria Veitola kaebas kohtusse eestlastele kuuluva remondifirma Estarax OY, kuna pärast Veitola kodu renoveerimist tekkisid tema perekonnal terviseprobleemid.

Remonti tehti 2013. aastal, aga kaebus esitati kohtule eelmise aasta novembri lõpul, kirjutab Iltalehti.

Veitola ja remondimeeste vaidluse üheks põhjuseks on vaipkate, mis on Veitola arvates liimitud valesti. Kaebuses märgitakse, et remondi käigus on jäänud vanad viimistluskihid eemaldamata. Selle tõttu tekkis vaipkatte liimi ja viimistluskihtide vahel keemiline reaktsioon, mis põhjustas hallitust ning perekonnale tervisehäireid.

Nüüd nõuab Veitola koos abikaasaga eestlaste firmalt 40 000 euro suurust kahjutasu. Samuti on ajakirjanik üritanud kontakteeruda töömehega, et küsida, millist liimi ta põrandakatte paigaldamisel kasutas. Paraku pole vastust enam võimalik saada, sest remondimees on nüüdseks surnud.

Iltalehti teatel on firma Estarax OY asutatud 2011. aastal ning nii selle nõukogu liikmed kui ka tegevjuht on Eesti kodanikud. Ajalehel õnnestus ühendust saada ettevõtte tegevjuhiga, kes küll möönis remondimehe surma, kuid ei soovinud toimunut pikemalt kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles