Phoenixi politsei seostab arvatavat sarimõrvarit üheksa tapmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleophus Cooksey noorem.
Cleophus Cooksey noorem. Foto: Reuters/ScanPix

USA Arizona osariigis lasi arvatav sarimõrvar eelmise aasta lõpus kolme nädala jooksul ilmselt maha üheksa inimest - teiste seas oma ema - ning kasutas mõne mõrva puhul ohvri relva, teatasid neljapäeval võimud.

Padrunikestad, röövitud juveelid ja ohvrilt võetud mobiiltelefon olid osa asitõenditest, mida kohtudokumentide kohaselt kasutati 35-aastase Cleophus Cooksey noorema seostamiseks tapmistega.

"Meist igaüht peaks kohutama, et tal õnnestus tappa ... nii lühikese aja, kolme nädala jooksul üheksa inimest," lausus Phoenixi politsei pressiesindaja seersant Jonathan Howard.

Seitse meest ja kaks naist lasti maha ajavahemikus 27. novembrist kuni 17. detsembrini oma kodus, eeslinna elamukompleksides, pargitud autodes või väljas, seisis dokumentides.

Politsei sõnul oli juba varem ettekavatsemata tapmise eest karistatud Cooksey pürginud muusikuks. Ta tundis mõnd oma ohvritest, kuid uurijad üritavad endiselt kindlaks teha osa rünnakute motiive, ütlesid politseiametnikud Phoenixist, Glendale'ist and Avondale'ist.

Juurdluse huvides ei soovi politsei kõiki veretööde üksikasju avaldada.

Ohvrite seas oli Cooksey endise tüdruksõbra 25-aastane vend Jesus Real, keda mõrvar tulistas une pealt kaks korda näkku. Reali õde ja Cooksey olid eelmisel õhtul tülli läinud.

Teine ohver 43-aastane Maria Villanueva oli jäädvustatud turvakaamera videole, kui ta 15. detsembril Glendale'i elamukompleksi saabus ja seejärel lahkus autoga, mida juhtis tundmatu mees. Ta osaliselt alasti surnukeha leiti järgmisel hommikul Phoenixis tänaval ja auto avastati mahajäetuna teises Glendale'i elamukompleksis.

Uurijad leidsid sellest mobiiltelefoni ja verise meestesärgi. Särgil olnud DNA klappis Cooksey omaga, ilmnes dokumentidest. Ka telefon kuulus temale.

Cooksey vahistati 17. detsembril pärast tema ema ja kasuisa surma nende kodus. Talle esitati süüdistus kahes esimese astme mõrvas.

Neljapäeval lisandis sellele veel seitse tapmissüüdistust.

Cooksey juba veetis ettekavatsemata tapmise ja relvastatud röövi eest 16 aastat trellide taga ning jõudis pärast seda vabaduses olla 18 kuud, teatasid võimud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles