Pildid ja video: möllav torm Lääne-Euroopas on nõudnud 11 inimese elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Euroopas sai eile piirkonnas möllanud tormis Friederike surma vähemalt 11 inimest. 

Kesk- ja Põhja-Saksamaal sai surma vähemalt kaheksa inimest, kõrvalasuvas Hollandis ja Belgias sai surma vastavalt kaks ja üks inimene. Tormi tuuleiilide kiirus ulatus 36 meetrini sekundis.

«Eile riiki tabanud jaanuaritorm põhjustas märkimisväärset kahju,» teatas Hollandi kindlustajate liit. «Meie esialgsel hinnangul ulatub kahju kodudele ja autodele vähemalt 90 miljoni euroni.» Liit märkis samas, et kuludesse ei ole veel arvestatud kahjud ettevõtetele, valitsushoonetele ja põllumajandussektorile.

Saksamaal hakkasid täna hommikul taas liikuma linnadevahelised rongid, mis tormi tõttu peatati. Lõuna-Saksamaal sõidavad ICE kiirrongid tavalise sõiduplaani järgi, mujal riigis esineb häireid, teatas riiklik rongifirma Deutsche Bahn.

Piirkondlik rongiliiklus on aga veel mitmel pool häiritud, eriti andis see tunda suurima elanike arvuga Nordrhein-Westfaleni liidumaal.

Öö jooksul puhastasid sajad raudteetöötajad rööpaid mahalangenud puudest ja okstest ning parandasid liine.

Saksa kindlustusfirmade liidu teatel ulatuvad eilse tormi kahjud 500 miljoni euroni, jäädes seejuures alla 2007. aastal aset leidnud tormile, mille kahjud ulatusid 2 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles