Müncheni tulistajale relva müünud mees läheb seitsmeks aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni tulistajale relva müünud Philipp Koerber kohtupingis.
Müncheni tulistajale relva müünud Philipp Koerber kohtupingis. Foto: SVEN HOPPE/AFP/Scanpix

Saksa kohus määras 2016. aastal Münchenis massitulistamise korraldanud mehele relva müümises süüdi mõistetud isikule seitsme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kohus mõistis 33-aastase Philipp Koerberi süüdi üheksale mõrvale ja kehavigastuste tekitamisele kaasa aitamises ning ebaseaduslikus tulirelvamüügis.

Süüdistajate sõnul oli Koerber teadlik 18-aastase Iraani-Saksa päritolu David Ali Sonboly kavatsustest ning jagas tema paremäärmuslikke vaateid.

Hukkunute lähedased kutsusid üles Koerberile veelgi karmimat karistust määrama.

«Ta on kahtlemata paremäärmuslik radikaal, Kolmanda Reichi Füüreri veendunud järgija,» teatas kohtunik Frank Zimmer, lisades, et ta on kahtlemata rassistlike vaadetega.

Politsei vahistas Koerberi 2016. aasta augustis, ajades tema jälgi tumeveebis ning meelitades teda ebaseaduslikku relvatehingut korraldama.

Koerber ja Sonboly kohtusidki tumeveebis – krüpteeritud internetikeskkonnas, mida kasutatakse sageli ebaseaduslikuks äriks. Seal müüs Koerber Sonbolyle püstoli Glock 17 ja 450 padrunit.

Mõlemad mehed kasutasid tervituseks natsisaluuti «Heil Hitler!» ning uurijad leidsid Koerberi arvutilt ka «Mein Kampfi» koopia.

Pea kõik Sonboly ohvrid olid migranditaustaga. Kokku tappis tulistaja Müncheni Olympia ostukeskuses üheksa inimest ja haavas veel viit enne endalt elu võtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles