Johnson mängib mõttega ehitada Suubritannia ja Prantsusmaa vahele sild

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Boris Johnson ja Prantsuse president Emmanuel Macron.
Briti välisminister Boris Johnson ja Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: Stefan Rousseau/AP

Briti välisminister Boris Johnson käis kohtumisel Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga välja mõtte, et kahe riigi vahele tuleks ehitada sild.

Idee, mida Johnson esitles eilsel Londoni lähedal aset leidnud Prantsuse-Briti tippkohtumisel, võeti vastu nii viisakate diplomaatiliste peanoogutuste, naeru ja kulmukortsutustega. Meedia teatel olevat ta Macronile öelnud, et on naeruväärne, et kaks riiki on omavahel ühendatud vaid tühise rongiga. 

1985. aastal välja avaldatud kavand Prantsusmaad ja Suurbritanniat ühendavast sillast.
1985. aastal välja avaldatud kavand Prantsusmaad ja Suurbritanniat ühendavast sillast. Foto: Handout/PA Wire/PA Images

Briti peaministri kantselei üritas Jonhnsoni radikaalsest plaanist suurt numbrit mitte teha. «Ma pole sellega seoses ühtki plaani näinud,» ütles May esindaja.

Prantsusmaad ja Suurbritanniat ühendav sild peaks ületama 35-kilomeetrise La Manche’i väina. Hetkel ühendab neid 50-kilomeetrine Kanali tunnel, mida läbivad Eurostari kiirrongid ja kauba- ning sõidukitevagunid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles