Juhiseid sõja puhuks hakkab jagama ka Eesti

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õhutõrjujad sügisesel õppusel Aurora, mis oli nende viimase 23 aasta suurim.
Rootsi õhutõrjujad sügisesel õppusel Aurora, mis oli nende viimase 23 aasta suurim. Foto: ANDERS WIKLUND / AFP / Scanpix

Lõppeval nädalal kirjutasid mitmed Euroopa lehed üllatusega sellest, et Rootsi hakkab esimest korda pärast külma sõja lõppu saatma rahvale infovoldikuid selle kohta, kuidas käituda sõja korral.

4,7 miljonile Rootsi majapidamisele saadetav brošüür õpetab, kuidas sõja või sellega sarnaneva kriisi korral tagada esmavajalikud asjad nagu vesi, toit ja küte. Samuti jagatakse infot terrori- ja küberrünnakute kohta.

Kaitseväe peastaabi ülem ja eeldatav järgmine kaitseväe juhataja brigaadikindral Martin Herem ütles eile vastuseks Postimehe küsimusele, et samasugust infomaterjali läheb kindlalt vaja ka Eestis «Millal see tuleb, ei tea. Aga selle nimel tegutsetakse,» kinnitas ta. Infovoldiku koostamist juhib siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles