Facebook soovib kasutajate arvamust uudisallikate usaldusväärsusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: Stuart Ramson/AP

Sotsiaalvõrgustik Facebook soovib oma kahe miljardi kasutaja arvamust uudisallikate usaldusväärsuse kohta, teatas reedel ettevõte.

Facebook korraldab kasutajatele vastavasisulise küsitluse, mille eesmärgiks on ebausaldusväärsete või valeuudiste vähendamine uudisvoos.

Tulevikus saavad eelistuse uudiseid, mille tootjaid peavad kasutajad kõige usaldusväärsemaks.

Facebooki juhi Mark Zuckerbergi sõnul jõudis sotsiaalvõrgustik järeldusele, et küsimine kasutajatelt on kõige objektiivsem lahendus.

"Liiga palju on tänapäeval sensatsiooniiha, valeinformatsiooni ja kallutatust. Sotsiaalmeedia võimaldab inimestel jagada informatsiooni kiiremini, kui kunagi varem ja kui me ei tegele nende probleemidega, siis me lõpetame nende võimendamisega," rääkis Zuckerberg.

Kasutajad saavad hakata hinnanguid anna tulevast nädalast alates.

Suhtlusvõrgustike Facebook ja Instagram esindajad osalesid eelmisel nädalal Euroopa politseiorganisatsiooni Europoli ning Suurbritannia, Prantsusmaa ja Belgia politseiteenistuste kohtumisel Haagis, kus arutati võitlust islamistide propaganda vastu.

Europoli vastava osakonna ülema Vincent Semestre sõnul on organisatsioon teinud kaks viimast aastat Facebookiga tõhusat koostööd internetis leviva džihaadipropaganda vähendamiseks.

Facebook on lubanud pühenduda terroristide ja terrorismi toetavate postituste eemaldamisele ja muutma suhtlusvõrgustiku terroristidele vaenulikuks paigaks.

Facebook teatas äsja ühtlasi, et kasutajad hakkavad uudisvoos nägema ka üldiselt vähem uudiseid, sest sotsiaalvõrgustik hakkab eelistama sõprade ja sugulaste postitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles