Hiina süüdistab USA sõjalaeva oma territooriumile tungimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide ja USA ühisõppused Lõuna-Hiina merel 2015. aastal.
Filipiinide ja USA ühisõppused Lõuna-Hiina merel 2015. aastal. Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix

Hiina valitsus süüdistas täna USA sõjalaeva oma territoriaalvetesse sisenemises vaidlusaluse Scarborough´ rahu lähedal Lõuna-Hiina meres.

Hiina välisministeeriumi kõneisik Lu Kang ütles, et USA raketihävitaja USS Hopper lähenes kolmapäeval Hiina loata 12 meremiili kaugusele rahust, ning teatas, et Peking rakendab seoses vahejuhtumiga vajalikke meetmeid.

Hiina kaitseministeeriumi teatel alustas nende fregatt koheselt USA aluse tuvastamist ja edastas hoiatuse, et laev minema ajada. 

Hiina hõivas Scarborough´ rahu Filipiinidelt 2012. aastal, saarele on esitanud nõude ka Taiwan. Alles eile tutvustas USA oma uut kaitsestrateegiat ja teatas, et Venemaa ja Hiina kujutavad Ühendriikidele järjest suuremat ohtu.

Hiina kaitseministeeriumi sõnul on Lõuna-Hiina merel olukord rahulik, aga USA olevat korduvalt oma sõjalaevu Hiina vetesse illegaalselt saatnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles