Saksamaa parlamendi vutimeeskond ei luba äärmuslasel pagulaste vastu mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Bundestagi mängijad.
FC Bundestagi mängijad. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Daniel Lakomski/imago/Scanpix

Sel nädalal teatati, et parempopulistliku Alternatiiv Saksamaale (AfD) parlamendisaadik Sebastian Münzenmaier on Saksamaa parlamendi ehk Liidupäeva jalgpallimeeskonnast kõrvaldatud.

FC Bundestagi kapten ja Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liige Marcus Weinberg ütles, et Münzenmaieril on osalemine keelatud, kuna eelmisel aastal mõisteti talle kuue kuu pikkune tingimisi vangistus huligaanitsemise eest.

Sebastian Münzenmaier.
Sebastian Münzenmaier. Foto: Sascha Ditscher/imago/Scanpix

FC Kaiserslauterni fännist Münzenmaier osales 2012. aastal toimunud kokkupõrgetes Mainzi toetajatega ja sai selle eest hiljem karistada.

Münzenmaier pole FC Bundestagi kapteni otsusega rahul ja tema hinnangul on tegu poliitilise rünnakuga peavooluparteide poolt. Weinberg väitis aga, et meeskonnaga võivad liituda kõigi erakondade poliitikud.

«Me kirjutame kõikidele erakondadele ja küsime, kas nende parlamendisaadikud oleksid meeskonnaga liitumisest huvitatud. Tegime seda ka AfD puhul.» FC Bundestag võttis AfD ridadest vastu kolm mängijat.

Liidupäeva meeskond mängib tihti sõpruskohtumisi ja ees on ootamas mäng põgenike meeskonnaga. 

FC Bundestagi kapten Marcus Weinberg.
FC Bundestagi kapten Marcus Weinberg. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Daniel Lakomski/imago/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles