Prantsuse välisminister külastab 5. märtsil Iraani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian. Foto: SIPA/Scanpix

Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian külastab 5. märtsil Iraani, teatas päevaleht Le Figaro pühapäeval ministri sõnadele viidates.

Le Drian pidi väisama islamivabariiki 5.-6. jaanuaril, kuid visiit jäi ära seoses Iraanis puhkenud režiimivastaste protestidega.

"Me oleme alustanud Iraaniga dialoogi ballistiliste rakettide teemal ja regionaalküsimustes," ütles minister intervjuus, mis avaldatakse lehe esmaspäevases numbris.

Le Drian ütles ajalehele, et Pariis soovib käsitleda Teherani "destabiliseerivat mõju Lähis-Idas, tema finantstoetust Liibanoni Hizbollah'le ja (mässulistele) huthidele Jeemenis".

"Seetõttu ma lähen Iraani 5. märtsil," ütles Prantsuse välisminister. Ta kohtub oma kolleegi Javad Zarifiga.

Euroopa Liit tunneb sügavat muret Iraani ballistiliste rakettide programmi jätkumise ning Jeemeni ja Süüria konfliktidesse sekkumise pärast.

"Kui Iraan tahab naasta riikide perekonda, peab ta tegema neis küsimustes koostööd või vastasel juhul kahtlustatakse teda alati soovis töötada välja tuumarelvi," ütles Le Drian ajaleheusutluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles