Hiina rannikul uppunud tankeri leke on kolmekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne merepõhj vajumist süttis Iraani tanker põlema.
Enne merepõhj vajumist süttis Iraani tanker põlema. Foto: AFP/SCANPIX

Leke Hiina idarannikul uppunud Iraani tankerilt on nädala jooksul kolmekordistunud.

Võimude teatel on Shanghai lähistel põlema süttinud ja põhja läinud tankeri piirkonnas avastatud kolm leket kogupindalaga 332 ruutkilomeetrit. Kolmapäeval teatas merendusamet 101 ruutkilomeetri suurusest õlilaigust.

Hiina transpordiministeeriumi andmeil paikneb alus 115 meetri sügavusel merepõhjas ning vrakki uurivad robotid.

Hiina mereväe alus õlireostuse piirkonnas töötamas.
Hiina mereväe alus õlireostuse piirkonnas töötamas. Foto: HANDOUT/AFP

Panama lipu all sõitnud Sanchi-nimeline tanker põrkas 6. jaanuaril Shanghaist umbes 257 kilomeetrit ida pool kokku Hiina kaubalaevaga. Kokkupõrke põhjused on seni selgusetud. Sanchi veetud naftakondensaat ei moodusta tavapärast õlilaiku veepinnal, kuid on samuti äärmiselt mürgine ja ohtlik mereelule ning seda on märksa raskem veest kokku koguda.

Greenpeace'i põhjal on piirkond tähtis kasvukeskkond paljudele liikidele, samuti jääb reostuspaik mitme mereimetaja nagu küür- ja hallvaala rändeteekonnale.

Aluse 32-liikmeline meeskond koosnes 30 iraanlasest ja kahest Bangladeshi kodanikust, kellest enamik on endiselt kadunud. Seni on leitud üksnes kolm surnukeha. Päästetöötajate sõnul pole lootust kedagi elusana leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles