Pildid ja video: USA saatkond Jeruusalemmas avatakse järgmise aasta lõpuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA asepresident Mike Pence alustas Iisraeli-visiiti kohtumisega peaminister Benjamin Netanyahuga, öeldes, et Ühendriikide saatkond Jeruusalemmas avatakse järgmise aasta lõpuks. 

Netanyahu tänas Pence´i USA presidendi Donald Trumpi ajaloolise tunnustuse eest Jeruusalemmale ning kinnitas, et Ameerika-Iisraeli liit ei ole kunagi olnud tugevam.

Pence ütles tervitustseremoonial, et on tänulik võimaluse eest esindada Trumpi ning märkis, et otsus tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana loob võimaluse liikuda heas usus edasi Iisraeli ja Palestiina Omavalitsuse läbirääkimistega.

Asepresident avaldas lootust, et maailm seisab uue ajastu lävel, kus jätkatakse läbirääkimisi aastakümneid väldanud konfliktile rahumeelse lahenduse leidmiseks.

Pence'i kõne aga katkestasid selle vastu protestinud araablastest parlamendiliikmed. 

Samal ajal ärgitas Brüsselit külastav Palestiina omavalitsuse president Mahmud Abbas ELi liikmesmaid Palestiina riiki kiiresti ametlikult tunnustama.

«Me peame Euroopa Liitu tõeliseks partneriks ja sõbraks ja kutsume seetõttu selle liikmesriike kiiresti tunnustama Palestiina riiki. Me kinnitame, et tunnustamise ja läbirääkimiste jätkamise vahel pole mingit vastuolu,» ütles ELi välisministrite kohtumisele saabunud Abbas ajakirjanikele.

Abbas kohtub ELi välispoliitikajuhi Federica Mogherini ja ühenduse 28 välisministriga nende igakuise kohtumise kõrvalt. Netanyahu tegi samalaadse visiidi eelmisel kuul.

Diplomaadid ja ametnikud on Brüsselis öelnud, et Palestiina tunnustamine ei ole  päevakorras ning parim, mida Abbas saab loota, on edusammud assotsiatsioonileppe suunas.

Abbas ja Palestiina juhtkond keeldusid Pence'iga kohtumast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles