Jalgpallur Weah vannutati Libeeria presidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeeria sõdur president George Weah ametissevannutamise tseremooniat turvamas.
Libeeria sõdur president George Weah ametissevannutamise tseremooniat turvamas. Foto: THIERRY GOUEGNON/REUTERS/Scanpix

Endine jalgpallistaar George Weah vannutati täna Libeeria uueks presidendiks, tegemist oli esimese demokraatlikult valitud liidrite vahetumisega riigis alates 1944. aastast.

1996. aastal Itaalia jalgpalliklubi AC Milan ridades mänginud nüüdne Libeeria president George Weah.
1996. aastal Itaalia jalgpalliklubi AC Milan ridades mänginud nüüdne Libeeria president George Weah. Foto: CARLO FUMAGALLI/AP/Scanpix

51-aastane Weah võttis presidendikoha üle 12 aastat võimul olnud Nobeli rahupreemia laureaadilt Ellen Johnson Sirleafilt, kes tüüris riigi välja pikast kodusõdade tsüklist.

Weah andis ametivande Libeeria ülemkohtunik Francis Korkporile. Monrovia lähistel asuval jalgpallistaadionil toimunud tseremoonial osales mitu Aafrika riigipead.

Weah on lubanud, et tema ametiaja peateemadeks saavad töökohtade loomine ja jõukuse suurendamine.

Endine tippjalgpallur alistas detsembris peetud presidendivalimiste teises voorus senise asepresidendi Joseph Boakai.

Weah on ainus Rahvusvahelise Jalgpalliföderatsiooni (FIFA) poolt maailma parimaks jalgpalluriks tituleeritud ning prestiižse Ballon d´Ori pälvinud aafriklane. 51-aastane libeerlane mängis karjääri jooksul selliste tippklubide ridades nagu Pariisi Saint-Germain, AC Milan, Chelsea ja Manchester City.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles