Lõhestunud sotsid päästsid Merkeli ja Schulzi (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SPD liikmed toetasid napilt Martin Schulzi püüdlusi uue suurkoalitsiooni loomiseks.
SPD liikmed toetasid napilt Martin Schulzi püüdlusi uue suurkoalitsiooni loomiseks. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Pühapäeva õhtul said mitmed Saksamaa tipp-poliitikud eesotsas liidukantsleri Angela Merkeli ja sotside esimehe Martin Schulziga kergendatult hingata. 

Bonnis toimunud hääletuse esimeses ringis polnud võimalik selget enamust eristada ja seetõttu tuli ette võtta uus hääletus, mille käigus iga delegaadi hääl eraldi loeti. Häälte lugemiseks kulunud närviliste minutite jooksul oli saal haudvaikne.

Kui justiitsminister Heiko Maas tulemuse teatavaks tegi, näitas telepilt Schulzi näol tõelist kergendust. Tulemus polnud veenev, aga siiski võis Schulz end päästetuks lugeda.

Erakondade liidrid kohtusid eile õhtul Berliinis, aga sotside liider otsustas tormiliselt arenevatele sündmustele hetkeks pidurit tõmmata ja avaldas soovi esmalt erakonna sees olukorda arutada ning strateegia paika panna. Sotsid on lubanud, et kõnelused saavad olema karmid. Alguse peaksid need saama veel sel nädalal

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles