Eesti hagijas lasi Venemaal oma peremehe maha (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti hagijas.
Eesti hagijas. Foto: Sille Annuk / Postimees

Venemaal Saratovi oblastis juhtus pühapäeval veider õnnetus, kui Eesti hagijas lasi maha oma peremehe.

64-aastane Aleksandr Galalnin läks pühapäeva hommikul koos vennaga jahile. Mees asus jahikoeri auto tagaluugi kaudu välja laskma, kui üks Eesti hagija tõugu koer hüppas käpaga mehe käes oleva jahipüssi päästikule, kirjutab uudisteportaal Region 64.

Relv oli sel hetkel suunatud mehe poole ning ta sai tabamuse kõhtu. Kaasas olnud vend kutsus välja kiirabi, kuid arstidel ei õnnestunud haavatu elu päästa ning ta suri kiirabiautos teel haiglasse.

Saratovi oblasti uurimiskomitee pressiesindaja sõnul algatati juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlus, kuid esialgsetel andmetel viitab kõik sellele, et tegemist oli õnnetusega. «Hukkunud jahimees oli kaine, tal oli kehtiv jahirelva luba ning tegemist oli kogenud jahimehega,» ütles pressiesindaja.

Eesti hagijas on ainus jänese-, rebase- ja ilvesejahiks mõeldud koeratõug. Tegemist on ainsa Eestis aretatud koeratõuga. Eesti hagijat hakati aretama 1947. aastal, kui NSV Liidu rahvamajanduse ministeerium otsustas, et igal liiduvabariigil peab olema oma tõug.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles