Tugev lumesadu häirib Šveitsi ja Austria mägikuurortides liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded inimesed on suurte lumesadude tõttu Šveitsi ja Austria suusakuurortides lõksus, vahendab Independent. Samuti häirib lumesadu maailma eliidi saabumist Davosi maailma majandusfoorumile.

Liiklus on häiritud nii Šveitsi suusa- ja mäeturismi keskuses Zermatt kui ka Austria kuurordis St. Anton am Arlberg ning kohalikud võimud paluvad turistidel turvakaalutlustel püsida oma majutuskohtades.

Zermati veebileht hoiatab inimesi laviiniohu eest ja palub külastajatel jälgida infot ning oodata, kuni oht on möödas. ​See on juba teine kord selle kuu jooksul, kui inimesed on Zermatis lumelõksus. Kuu alguses, 8. ja 9. jaanuaril oli suure lumesaju tõttu kuurordis kinni üle 13 000 inimese. 

Inimesi transporditakse vajadusel vaid helikopteritega. Samuti üritavad päästjad kopteritega koristada lund.

St. Anton am Arlbergis eskordivad päästjad inimesi lähedalasuvasse orgu. Liiklust piirab seal politsei. 

St. Anton am Arlberg
St. Anton am Arlberg Foto: independent.co.uk

Kuna laviinioht on tõsine, palub St. Anton am Arlbergi turismiliit püsida ohutus kohas ja hoida end kursis enda veebilehelt tuleva uusima infoga.

Erakordselt tugev lumesadu häirib ka maailma eliidi saabumist Šveitsi mägikuurorti Davosi maailma majandusfoorumile.

«Viimase kuue päevaga on Davosis sadanud 159 sentimeetrit lund, see on sadu, mida me näeme ainult kord 20 aasta jooksul,» ütles Šveitsi lume- ja laviinide instituut esmaspäeva õhtul. «Esmaspäeva õhtust kuni lumesaju lõppemiseni öösel lisandub täiendavalt 20 kuni 40 sentimeetrit,» lisas instituut, kirjeldades erakorralist olukorda.

Tihe lumesadu on raskendanud nii sõidukite liiklust kui ka takistanud VIP helikopterite saabumist. Üks foorumist osavõtja ütles esmaspäeval AFPle, et viimase 12 kilomeetri läbimiseks autoga kulus kaks tundi. Paljud delegaadid eelistasid limusiinidele ronge, kuid ka rongiliiklus oli lumesaju tõttu tugevalt häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles