Välisminister: Sloveenia on valmis tunnustama Palestiina riiki (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina president Mahmoud Abbas (paremal) peab Brüsselis kõnelusi Sloveenia välisministri Karl Erjaveciga.
Palestiina president Mahmoud Abbas (paremal) peab Brüsselis kõnelusi Sloveenia välisministri Karl Erjaveciga. Foto: SIPA / SCANPIX

Sloveenia valitsus loodab, et parlamendisaadikud korraldavad hääletuse Palestiina riigi tunnustamiseks, ütles välisminister Karl Erjavec esmaspäeval.

"Igaüks (teised EL-i riigid) toetab sellist Sloveenia sammu, mis juhtub, kui parlament annab rohelise tule ettepanekule tunnustada Palestiina riiki," ütles Erjavec eratelekanalile POP TV.

Sloveenia välisminister ütles seda Brüsselist, kus Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas kohtus esmaspäeval EL-i välisministritega ja kutsus neid Palestiinat tunnustama. Erjavecil ja Abbasil oli ka kahepoolne kohtumine.

Sloveenia parlamendi väliskomisjon kohtub 31. jaanuaril, et kiita heaks ettepanek Palestiina riigi tunnustamisest ja saata see parlamenti, mis võib korraldada hääletuse märtsis või aprillis.

"Teda tunnustades tugevdab Sloveenia Palestiina läbirääkimisi Lähis-Ida rahuprotsessis. Meil on iseseisev välispoliitika," ütles Erjavec.

Rootsi tunnustas Palestiinat 2014. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles