Pildid ja video: maailma eliit võitleb Davosis lumega ja ootab Trumpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumme mattunud Davos.
Lumme mattunud Davos. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Maailma eliit saabub laviinihoiatuste ja lumetormide saatel Šveitsi Alpidesse Davosi majandusfoorumile. 

Lihtsalt Davosina tuntud majandusfoorumi ilmestavad rahvusvahelised poliitilised probleemid muutusid tuhandete ärimeeste, poliitikute ja intellektuaalide saabumisega teisejärguliseks, sest 20 aasta tihedaim lumesadu segas liiklust ja takistas helikopterite maandumist.

Lumme mattunud Davos. 
Lumme mattunud Davos. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

«Viimase kuue päevaga on Davosis maha sadanud 159 sentimeetrit lund, sellist sadu näeme me iga 20 aasta tagant,» teatas Šveitsi lume- ja laviiniuuringute instituut, lisades, et oodata on 20–40 sentimeetrit lumelisa.

Lumme mattonud Davos. 
Lumme mattonud Davos. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Foorumil osalev majandusteadlane rääksi AFP-le, et kuurorti jõudmisel kulus viimase 12 kilomeetri läbimiseks kaks tundi. Šveitsi rongid ägisesid delegaatide all, kes tavaliselt sõidavad Davosi limusiinide ja erisõidukitega. Lume tõttu ei maandu seal ka maailma eliidi helikopterid.

Davosis eelistasid ärimehed libedatel teedel kõndida, samal ajal puhastasid lumesahad teid, mis tiheda saju tõttu pea kohe taas lumega kattusid. Davosis teid looduse säästmiseks ei soolatata.

Pühapäeval katkes lume tõttu ajutiselt ka rongiliiklus. Täna on Davosis oodata aga veidi selgemat taevast ja rongiliiklus peaks kulgema tõrgeteta.

Lumme mattunud Davos. 
Lumme mattunud Davos. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Ühendriikide presidenti Donald Trumpi oodatakse kuuroti reedel. Ta peaks pidama foorumi lõpukõne.

Samas kardetakse, et Davosi ümbritsevatele mägedele kogunenud lumi võib põhjustada laviine. Laviiniohu tõttu kehtestati Davosis öine liikumiskeeld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles