Alaskat raputas maavärin magnituudiga 7,9, tsunamihoiatus tühistati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärina järel Kanadale ja Alaskale väljastatud tsunamihoiatus.
Maavärina järel Kanadale ja Alaskale väljastatud tsunamihoiatus. Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Alaska lõunarannikul leidis täna hommikul kella 9.30 paiku (11.30 Eesti aja järgi) aset tugev maavärin magnituudiga 7,9. 

USA riiklik tsunamihoiatuskeskus tühistas Alaska osariiki raputanud võimsa maavärina järel väljastatud hiidlainehoiatuse.

Alaska Kodiaki saarel registreeriti täna hommikul võimas maavärin magnituudiga 8,2, mille järel anti tsunamihoiatus suurele rannikualale Alaska ja Kanada Briti Columbia vahel ning ülejäänud läänerannik võeti jälgimise alla. Maavärina võimsust langetati hiljem 7,9 magnituudile.

Tsunamihoiatuskeskuse arvutispetsialist Mickey Varnadao ütles, et Alaska aladel Kodiaki saarest Prints Williami väinani jääb jõusse elanikele antud evakueerimissoovitus.

Varnadao sõnul tühistas keskus hoiatuse pärast seda, kui Alaska rannikuasulatesse kõrgeid laineid ei jõudnud.

Alaska rannikul elajatel on palutud kodust lahkuda. «Kui elate rannikul, liikuge sisemaale või kõrgematele aladele,» seisis hoiatuses.  «Tsunamid on laineseeriad, mis võivad ohtu kujutada ka mitmeid tunde pärast esimese laine saabumist. Esimene laine ei pruugi suurim olla.»

Maavärina epitsenter asus 280 kilomeetri kaugusel Kodiaki saarest, Alaska lahes, kümne kilomeetri sügavusel.

Inimesed teatasid sotsiaalmeedias, et tõuget oli tunda ka sadade kilomeetrite kaugusel Anchorage´is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles