Uus FBI direktor ähvardas juba ametist lahkuda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: USA president Donald Trump, justiitsminister Jeff Sessions ja FBI direktor Christopher Wray.
Vasakult: USA president Donald Trump, justiitsminister Jeff Sessions ja FBI direktor Christopher Wray. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor Christopher Wray ähvardas justiitsminister Jeff Sessionsi surve tõttu ametist lahkuda.

FBI asedirektor Andrew McCabe, kes plaanib märtsis ametist lahkuda, on sattunud president Donald Trumpi ja tema liitlaste turmtule alla seoses Hillary Clintoni kirjavahetuse uurimise ja kahe FBI töötaja vahelise Trumpi-vastase tekstsõnumivahetusega.

Väidetavalt survestas Sessions korduvalt Wrayd McCabe`i vallandama. Ühe allika kohaselt oli Wray seepeale teatanud Valge Maja nõunikule, et on pealekäimise tõttu maruvihane ning lahkub poliitilise surve jätkudes ametist.

Valge Maja otsustas seejärel, et targem on mitte riskida aasta jooksul juba teise FBI direktori ametist lahkumisega.

Trump on kutsunud avalikult üles McCabe`i ametist lahkuma ja rünnanud FBI asedirektorit Twitteris. Lisaks sellele on president teinud regulaarselt kommentaare FBI kallutatuse osas.

Eelmise aasta mais vallandas Trump FBI direktor James Comey, keda president süüdistas oma kampaaniameeskonna Vene-sidemete uurimise tõttu poliitilises nõiajahis. Väidetavalt tegutses Trump Sessionsi heakskiidul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles