«Unistajad» seiskasid Ühendriikide valitsusasutuste töö

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn unistajate mullu novembris senatis välja toodud plakat nõuab kaitset immigrantidest noortele.
Nn unistajate mullu novembris senatis välja toodud plakat nõuab kaitset immigrantidest noortele. Foto: MARK WILSON/AFP/SCANPIX

Kui mainekas ajakiri Time valis läinud aasta lõpus 2017. aasta inimeseks kogu maailmas ahistamisskandaale avalikuks toonud liikumise #MeToo ehk #MinaKa, siis kümne lõppkandidaadi hulka nimetas väljaanne ka liikumise Dreamers ehk Unistajad.

Liikumise eesmärk on pöörata tähelepanu tuhandetele dokumentideta immigrantidele, kelle nende vanemad on lastena Ameerika Ühendriikidesse toonud ja kelle tulevik USAs on Donald Trumpi presidendiks saamisega sattunud kahtluse alla. «Unistajaid», keda ähvardab Ühendriikidest väljasaatmine, on umbes 700 000.

Maailma tähelepanu pälvis nende saatus laupäeval, kui seiskus Ühendriikide valitsusasutuste töö. Sadadele tuhandetele keskvalitsuse käest palka saavatele ameeriklastele tähendas see palgata sundpuhkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles