Liibüa idaosas sai kahes autopommiplahvatuses surma 27 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khalifa Haftari vägede võitleja.
Khalifa Haftari vägede võitleja. Foto: Reuters

Liibüa idaosas asuvas Benghazi linnas plahvatas teisipäeva hilisõhtul kaks autopommi, surma sai vähemalt 27 ja haavata rohkem kui 30 inimest, teatasid meditsiinitöötajad ja julgeolekuametnikud.

Plahvatus kärgatas kesklinna Al-Sleimani linnajaos paikneva mošee lähedal. Teine autopomm lõhkes samas piirkonnas pool tundi hiljem ja selle ohvriteks olid peamiselt sündmuskohale saabunud julgeolekutöötajad ja ohvritele appi rutanud tsiviilisikud.

Mošee on kogunemispaigaks salafistide rühmituste liikmetele, kes võitlesid koos sõjapealik Khalifa Haftari vägedega pühasõdalaste vastu.

Liibüa langes kaosesse 2011. aasta sügisel kauaaegse diktaatori Muammar Gaddafi kukutamise ja tapmisega lõppenud kodusõja järel. Keskvõimu kokkuvarisemine on tekitanud olukorra, kus paljudes riigi piirkondades on tegelik võim relvarühmituste käes ning seal õilmitsevad inimkaubitsemine, kütusesmugeldamine ja terroristid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles