Belgia politsei tulistas raudteejaamas noaga relvastatud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli politsei kesklinnas augustikuise noarünnaku ajal.
Brüsseli politsei kesklinnas augustikuise noarünnaku ajal. Foto: Sylvain Plazy/AP

Belgia politsei tulistas teisipäeval Brüsseli raudteejaama ootesaalis noaga relvastatud meest, teatas prokuratuuri eestkõneleja An Schoonjans.

Schoonjansi andmetel sai mees raskelt vigastada ja on toimetatud haiglasse, kus ta võitleb oma elu pärast.

Ghent St. Pietersi raudteejaam suleti osaliselt vahejuhtumi tõttu.

Belgia langetas esmaspäeval terroriohu taset, mis oli kolm aastat olnud terrorirünnakute tõttu kõrge, kuid jätab sõdurid valvama võtmetähtsusega objekte. Peaminister Charles Michel ütles, et riiklik kriisikeskus OCAM langetas terroriohu taseme nelja-astmelise skaala kolmandalt astmelt teisele.

Michel rõhutas samas, et "tase kaks ei ole see, mis oli enne rünnakuid". Ta märkis, et Belgias on nüüd paigas uus ja tugevdatud julgeolekukultuur.

Micheli kõneisik Frederic Cauderlier ütles AFP-le, et sõjaväelased, kas on olnud Belgia tänavatel alates 2015. aastast, jäävad endiselt valvama elutähtsaid ja kõrgendatud julgeolekuriskiga objekte.

Belgia meedia teatas, et nende hulgas on tuumaelektrijaamad ja sünagoogid.

Samuti turvavad sõjaväelased suure rahvahulgaga üritusi, ütles Cauderlier.

Terroriohu tase oli kõrgeimal, neljandal astmel pärast Pariisi terrorirünnakuid, samuti 2016. aasta 22.-24. märtsil pärast äärmusrühmituse Islamiriik enesetapurünnakuid Brüsseli lennujaamas ja metroos, kus hukkus 32 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles