Päästke Lapsed peatas rünnaku tõttu Afganistanis tegevuse (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Abiorganisatsioon Päästke Lapsed teatas täna, et peatab äärmusrühmituse Islamiriik (IS) rünnaku tõttu operatsioonid Afganistanis.

Äärmuslased ründasid täna hommikul Briti abiorganisatsiooni hoonekompleksi Afganistani idaosas Jalalabadis. Ründajad õhkisid väravas autopommi ja tungisid kompleksi territooriumile. Julgeolekujõud reageerisid rünnakule ja puhkes tulevahetus.

Nangarhari provintsi kuberneri esindaja ütles, et vähemalt kolm inimest sai surma ja 24 vigastada. Hoone keldrist päästeti kuni 50 naist, kes olid ründajate eest peitu pugenud.

Rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Organisatsiooni esindaja, AFP ajakirjanik ja julgeolekuallikad ütlesid õhtupoolikul, mitu tundi pärast rünnaku ametlikku lõppenukskuulutamist, et see käib ikka veel.

«Päästke Lapsed võib kinnitada, et julgeolekuintsident, mis puudutas meie bürood Afganistanis Jalalabadis ei ole veel lõppenud,» ütles organisatsiooni pressiesindaja. «Vastuseks sellele peatasime ajutiselt kõik oma programmid üle Afganistani ja sulgesime bürood.»

Enne hoonesse tungimist õhkisid ründajad seda ümbritseva aia taga auto. Seejärel kasutasid nad raketiga granaati, et hoonesse pääseda.

Rühm mehi sisenes kompleksi territooriumile. Haiglatesse oli päeval toodud 11 haavatut.

Päästke Lapsed kompleksis viibinud Mohammad Amin kirjeldas haiglavoodist, et kuulda oli võimsat plahvatust.  «Me otsisime varju ja ma nägin, kuidas püssimees tulistas granaadiga väravat, et sisse pääseda. Ma hüppasin aknast välja.»

Mõne päeva eest ründasid terrorirühmituse Taliban liikmed Afganistani pealinnas luksushotelli. Selle käigus hukkus vähemalt 22 inimest, suur osa neist olid välismaalased.

Päästke Lapsed on Afganistanis tegutsenud 1976. aastast saadik. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles