Hispaania ei lubanud Puigdemontil Kataloonia esindajaga kohtuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagandatud Kataloonia president Carles Puigdemont ja parlamendispiiker Roger Torrent Brüsselis.
Tagandatud Kataloonia president Carles Puigdemont ja parlamendispiiker Roger Torrent Brüsselis. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Hispaania andis täna Kataloonia esindajale Brüsselis korralduse mitte lubada Kataloonia tagandatud presidendi Carles Puigdemonti ja regionaalparlamendi spiikri kohtumist, kuid see Puigdemonti ei takistanud.

«Kataloonia valitsuse esindajat Brüsselis instrueeriti mitte lubama kohtumist Kataloonia diplomaatilise esinduse hoones,» ütles allikas AFP-le vahetult enne kavandatud kohtumist.

Puigdemont ja Kataloonia spiiker aga eirasid nõudmist ja kohtumine leidis aset keelule vaatamata.

Eile teatas Hispaania  siseminister Juan Ignacio Zoido, et julgeolekujõud on ööpäevaringselt valvel, et takistada Kataloonia tagandatud presidendi Carles Puigdemonti salajast koju naasmist.

Alates oktoobri lõpust Belgias eksiilis viibivale Puidgemontile on esitatud süüdistus mässus, ässitustegevuses ja riigi raha väärkasutamises, Hispaaniasse naastes ootab teda vahistamine.

Kommenteerides võimalust, et Puigdemont võiks naasta Hispaaniasse inkognito, ütles Zoido teleuudistele: «Me astume piiril ja riigisiseselt samme, et seda ei juhtuks. Teeme seda nii, et Puidgemont ei pääse Kataloonia parlamenti isegi auto pagasiruumis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles