Venemaa alustas Põhja-Korea piiri lähedal sõjaväeõppustega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikse ookeani laevastiku õppused Primorje krais.
Vaikse ookeani laevastiku õppused Primorje krais. Foto: Juri Smitjuk/TASS/Scanpix

Venemaa saatis oma Vaikse ookeani laevastiku mereväelased Põhja-Korea piiri äärde snaipriõppustele, milles kasutatakse ka granaadiheitjaid.

Vene jalaväe teenistujad saadeti osana Vaikse ookeani laevastiku õppustest Primorje kraisse Bamburovo treeningalale, et harjutada keerulistes tingimustes lahingupidamist. Primorje krai on ainuke Venemaa piirkond, mis piirneb nii Hiina kui Põhja-Koreaga.

Kreml ei ole seostanud õppusi Põhja-Korea ümber kasvavate pingetega, kuid presidendi julgeolekunõuniku Nikolai Patruševi sõnul teeb Moskva kõik selleks, et Venemaa suudaks end sõja korral kaitsta.

Vene mereväelased harjutasid Primorjes novembris amfiibmaabumist ja praegune on juba teine maapeal peetav õppus selle järel.

Väed jaotati kahte rühma, snaiprid ja granaadiheitjad, ning anti käsk erineva raskusastmega sihtmärke maha võtta, samal ajal üksteisele katet tehes.

Kaitseministeeriumi sõnul on õppuste eesmärk võimalikult tõetruult jäljendada lahingutegevust, tuginedes selleks Süürias saadud kogemustele. Õppustel osalevate vägede hulka ei avalikustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles