Kuhu on kadunud Melania Trump? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump, Melania Trump ja nende poeg Barron Trump.
Donald Trump, Melania Trump ja nende poeg Barron Trump. Foto: Sipa USA/ScanPix

Ühendriikide esileedi Melania Trumpi puhul on tema Valges Majas viibitud esimese aasta märkimisväärseim asjaolu eemalolek.

Esileedil kulus viis kuud, et Trumpide eelmisest kodust New Yorgis Washingtoni Valgesse Majja kolida. Endist modelli pole näha ega kuulda. Ta ei pruugi olla küll nii populaarne, kui seda oli tema eelkäija Michelle Obama, kuid president Trumpi edestab ta selles valdkonnas pika puuga.

Donald Trump ja Melania Trump. 
Donald Trump ja Melania Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP

Tal näib aga tundvat vähe huvi selle populaarsuse ära kasutamiseks, et miskit korda saata.

Michael Wolff kirjutab oma skandaalses raamatus «Fire and Fury», et Melania Trump tervitas trumpi võitu pisaratega, mida ei põhjustanud rõõm.

Eriti vaikseks jäi ta pärast 12. jaanuari, mil meedias hakkas levima kuuldus, et Trump maksis kinni Stormy Danielsi nime all tuntud pornostaari. Trumpi ja Danielsi seksuaalsuhe olevat alguse saanud veidi pärast seda kui Melania Trump poja sünnitas.

Kui Melania Trump on sõna võtnud, siis pole seda enamasti saatnud heakskiidulaine. Hiljuti säutsus ta Twitteris, et tähistada Martin Luther Kingi päeva, öeldes: «Mul on suur au olla esileedi riigis, mis jätkuvalt püüdleb õigluse ja võrdsuse poole.»  Esileedit süüdistati pärast säutsu Trumpi valitsuse tegemiste ignoreerimises ja tõe kallutamises.

Esileedi sõitis küll koos Trumpiga hiljuti Mar-a-Lagosse asuvasse luksuskuurorti, kuid ei osalenud ühelgi Trumpi korraldatud õhtusöögil.

20. jaanuaril poseeris ta säutsus, mis tähistas Trumpide esimest aastat Valges Majas ilma abikaasata sõjaväeeskordiga, kes teda aasta eest Trumpi ametissevannutamise tseremoonial saatis. Postituses ei maininud ta Trumpi kordagi, märkides, et aasta on olnud täis mitmeid imelisi hetki.

Hiljuti tühistas esileedi plaani saata presidenti Šveitsis, kuhu suusakuurortlinna Davosesse on maailma majandusfoorumile kogunenud globaalne äri- ning poliiteliit.

Valge Maja selgitas asjaolu logistilise probleemidega ja ajastamise küsimusega. 

22. jaanuaril tähistasid härra ja proua president oma 13. pulma-aastapäeva, seda kordagi mainimata ning sellele tähelepanu pööramata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles