Prantsusmaal vähendatakse trahve kanepi tarbimise eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kott kanepiga.
Kott kanepiga. Foto: STEVE DIPAOLA/REUTERS/Scanpix

Prantsuse valitsus teatas, et vähendab trahve kanepi kasutamise eest, kuid ei taotle uimasti dekriminaliseerimist.

Kanepi kasutamine on Prantsusmaal tõusuteel, umbes 700 000 prantslast kasutab seda uimastit iga päev. «Me kavatseme selle kuriteo eest rakendada lihtsustatud trahve,» ütles siseminister Gerard Collomb.

«Kanepi kasutamise dekriminaliseerimist kavas ei ole,» lisas ta ja rõhutas, et suuremate rikkujate suhtes jääb alles lisakaristuse võimalus. 

Uued trahvid on tõenäoliselt vahemikus 150-200 eurot.

Prantsusmaal on kanepi tarbimist puudutavad seadused ühed Euroopa karmimad. Trahvid ulatuvad kuni 3750 euroni ja aastase vangistuseni.

Parlamendispiikri François de Rugy sõnul on muudatused pragmaatilised.

«Varem on politseinikud ja kohtunikud kulutanu palju aega menetlustele, mis lõppesid (vaid) ametlike hoiatustega, seega ei teeninud see mingit eesmärki,» ütles spiiker.

Prantsusmaal on kanepi ja teiste uimastite dekriminaliseerimise toetajaid süüdistatud pehmetes hoiakutes kuritegevuse suhtes.

Mitmed lääneriigid on astunud samme karistuste leevendamiseks kanepi kasutamise eest. Mitmes USA osariigis on kanepi tarbimine legaalne.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles