Soome ainsa NATO-meelse kandidaadi populaarsust vähendab punane minevik (3)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Torvalds taandus Soome Kommunistliku Partei rootsikeelse häälekandja Enhet peatoimetaja ametikohalt tagasi 1980. aastal. Pilt on tehtud aasta hiljem.
Nils Torvalds taandus Soome Kommunistliku Partei rootsikeelse häälekandja Enhet peatoimetaja ametikohalt tagasi 1980. aastal. Pilt on tehtud aasta hiljem. Foto: Tiedonantaja / Soome Rahvusarhiiv

Nils Torvaldsi tee Soome presidendikandidaadiks pole olnud tavaline, nagu ei ole seda ka tema elu.

«Saab aina selgemaks, et Soome Rootsi Rahvapartei on Soome rootsikeelse vähemuse kõige suurem vaenlane,» kirjutas Soome Kommunistliku Partei (SKP) rootsikeelse häälekandja Enhet ühes 1974. aasta numbris.

Selle väljaande peatoimetaja oli tollal Nils Torvalds. Seesama mees, kes kandideerib nüüd Soome Rootsi Rahvapartei (Svenska folkpartiet i Finland/Suomen ruotsalainen kansanpuolue, SFP) esinumbrina Soome presidendiks, alustas põhjanaabrite ainsa sõnaselgelt NATO-meelse riigipeakandidaadi tutvustamist Yle poliitikatoimetaja Timo Seppänen.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles