Briti kaitseminister hoiatas Venemaa vandenõu eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gavin Williamson.
Gavin Williamson. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti kaitseminister Gavin Williamsoni sõnul võib Venemaa Suurbritannia infrastruktuuri ründamisega põhjustada tuhandete inimeste surma, vahendab BBC.

Williamson ütles intervjuus Daily Telegraphile, et energiasektoris toimub Moskva poolt luuretegevus ja üritatakse leida nõrkusi. Energiavarustuse äralõikamine võib ministri sõnul tekitada riigis täieliku kaose. Tema hinnangul on tegu reaalse ohuga, millega Suurbritannia hetkel silmitsi seisab.

Kindral Nick Carter.
Kindral Nick Carter. Foto: Steve Parsons/AP/Scanpix

Briti relvajõudude ülem Nick Carter on varem hoiatanud, et Suurbritannial on raskusi Venemaa võimekusega sammu pidamisega.

Suurbritannial jookseb mere alt neli elektri püsiühendust Euroopaga. Samuti on paigas neli gaasiühendust.   

Novembris kaitseministriks saanud Williamson ütles, et Venemaa on sedatüüpi ühendusi uurinud ja oleks valmis tegema asju, mida ükskõik milline teine riik peaks täielikult vastuvõetamatuks.

Minister sõnas ajalehele: «Venelaste jaoks pole plaan tuua dessantalust Scarborough’ South Baysse ja Brightoni randa.»

«Nad mõtlevad: «Kuidas saame lihtsalt põhjustada Suurbritanniale palju valu?” Kahjustame tema majandust, lõhume ta infrastruktuuri laiali, põhjustame tegelikkuses tuhandete ja tuhandete ja tuhandete hukkumise, aga tegelikult omame riigis täieliku kaose tekitamise elementi.»

Suurbritannia riikliku küberjulgeolekukeskuse juht Ciaran Martin ütles sel nädalal, et Venemaa on juba viimasel aastal läbi viinud rünnakuid Briti meedia, telekommunikatsioonide ja energiasektori vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles