Trump vabandas Briti paremäärmuslaste video jagamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Scott Morgan/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump palub pühapäeval Suurbritannias eetrisse minevas teleusutluses esmakordselt vabandust Briti paremäärmusliku poliitiku moslemivastaste videoklippide jagamise eest Twitteris. 

«Kui te ütlete mulle, et nad on kohutavad rassistlikud inimesed, palun ma muidugi vabandust, kui te tahate, et ma seda teeksin,» ütles USA president eile Šveitsis Davosis antud intervjuus telesaate Good Morning Britain juhile Piers Morganile.

Trumpi tabas rühmituse Britain First asejuhi Jayda Franseni moslemivastaste videote jagamise eest kriitikatorm. Fransen mõisteti 2016. aastal süüdi vihakuriteos mosleminaise vastu.

Jayda Fransen.
Jayda Fransen. Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Morgan ütles: «Britain First on põhimõtteliselt punt rassiste ja fašiste». Seetõttu põhjustas Trump Morgani sõnul videote jagamisega Suurbritannias ärevuse ja viha.

Piers Morgan.
Piers Morgan. Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix

«Loomulikult ei teadnud ma seda,» ütles Trump vastuseks. «Ma ei teadnud nendest midagi, ei tea tänagi muud, kui olen pisut lugenud.»

President lisas: «Võibolla oli see Suurbritannias suur asi, aga Ühendriikides küll mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles