Leedu polügoonid laienevad 2022. aastaks kaks korda (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid õppusel.
Leedu sõdurid õppusel. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Leedu kaitseväe põhipolügoonide territoorium suureneb 2022. aastaks kaks korda, edastas Leedu kaitseministeerium täna.

Pabradė lähedal asuv suurim, kindral Žukauskase nimeline polügoon laieneb 85-lt 176 ruutkilomeetrini. Praegu luuakse uusi taktikavälju, kus saab tulistada ka tankidest, rajatakse tiire ja tulepositsioone ning kavandatakse kasarmuid.

Laienenud polügoonil on võimalik korraldada manöövreid, kuhu on kaasatud tankid ja jalaväe lahingumasinad. Seal saab olema võimalik läbi viia manöövreid kuni pataljoni suuruste üksustega.  

Gaižiūnai polügoon Jonava kandis suureneb rohkem kui kaks korda 52-lt 125 ruutkilomeetrini. Pärast laiendamist saab seal harjutada kompanii koos toetusosistega. 

Leedu sõdurid.
Leedu sõdurid. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Lisaks Gaižiūnai ja Pabradė polügoonile, kavandatakse laiendamist ka Kaunase, Klaipėda, Telšiai ja Kazlų Rūda polügoonidel.

«Relvajõudude suurenemine, uute võimalustega relvade ja varustuse soetamine, liitlaste elavnev kohalolu tingivad selle, et peame looma kohased harjutustingimused nii enda kui liitlasvägedele, tagama suuremad ladustamistingimused ja osutama vastuvõtva poole abi,» sõnas asekaitseminister Giedrius Jeglinskas.

Polügoonide laiendamine läheb maksma kokku 81 miljonit eurot. Suurema osa rahast eraldavad USA ja NATO.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles