Venemaal vahistatakse meeleavalduse eel Navalnõi poolehoidjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Moskvas peeti Venemaa opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi valimisstaabis kinni kolm vabatahtlikku, kes toimetati politseijaoskonda.

Navalnõi poolehoidjad kirjutavad sotsiaalmeedias, et kinnipeetud viidi minema politsei «kongiga», vahendab Meduza.

Twitteris teatatakse, et politseinikud «kontrollisid» täna ka Kemerovos ja Novokuznetskis asuvaid Navalnõi valimisstaape. Seevastu Tšeljabinski staabis korraldati läbiotsimine ning Ufa, Orski, Omski ja Penza staabis peeti kinni sealsed valimiskoordinaatorid.

Navalnõi teatas, et kavatseb 28. jaanuaril korraldada miitingu valijate streigi toetuseks. Kümnetes Venemaa linnades toimuvad massimeeleavaldused üleskutsega boikoteerida presidendivalimisi. Moskvas ja Peterburis ei ole võimud miitingute läbiviimiseks loa andnud.

Opositsioonijuht tegi valimiste boikoteerimise üleskutse pärast seda, kui keskvalimiskomisjon oli keeldunud tema kandidatuuri registreerimast. Enne seda oli Navalnõi teinud aktiivset valimiskampaaniat – ta lõi valimisstaapide võrgustiku üle kogu Venemaa ning korraldas kümneid miitinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles